8. feb, 2021

Din väg och gröna äng

En sak som jag tycker är det bästa med att vara en kristen är att inte själv behöva veta vilken väg vi ska gå. Gud har redan valt vilken väg vi behöver som bäst och när vi inte ser vägen visar han oss den när vi frågar honom:

"Jag vill lära dig och undervisa dig om den väg du ska vandra, jag vill ge dig råd och låta mitt öga vaka över dig." (Ps.32:8).

En sak som är skön med vägen är att den är smal. Tänk om den var bred och för stor för oss, då skulle vi ju ändå inte orka med den. Det som är ledsamt är att det inte är så många som ser vägen för i allt myller runtomkring oss är vi så upptagna med jättemycket annat. Men då är det ju skönt att få vara med Jesus på en väg som är lagom stor för oss. Jag tror att många mår dåligt i dag för att människan har skapat för stor och bred väg med massor av sidovägar som gör att man bara irrar omkring. Och då börjar man må dåligt.

"Men den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den." (Matt 7:14)

I texten om mobbing för ett par dagar sedan talade vi mycket om bönen. Att alltid få samtala med Gud precis när man vill och behöver. Ett annat sätt att bli visad på vägen är att läsa det skrivna ordet från Gud. Så här är det:

"Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig." (ps.119:105)

När man läser bibeln och ber till Gud är det som att man får en perfekt ficklampa att se rätt saker i allt myller omkring oss.

Att leva i världen idag är som att bli presenterad för en meny av tusentals rätter. Man får för mycket. Det är som att bli erbjuden en ocean till frukost på en gång. Med Gud får vi kliva tillbaka till ett tillstånd som passar oss människor. Ett steg i taget och en dag i taget:

"Bekymra er alltså inte för morgondagen, för morgondagen bär sitt eget bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga." (Matt 6:34)

Såg vi att Jesus vet om att vi har plågor i livet men vill att vi inte ska bekymra oss för mycket utan få ha frid och glädje ändå. "Var alltid glada," (1 Thess 5:16).

När det är för mycket med skolan eller fritiden eller livet på alla möjliga sätt får man be Gud om det här:"Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro."
(Ps.23:2)

Gud har en väg för dej och en grön äng för dej.

/Ulrika