1. feb, 2021

Smakat vattnet?

När vi kommer till Jesus för att dricka det friska vattnet är det ett par saker vi behöver göra. Ingenting är tvunget för Gud är inte auktoritär men som i alla relationer finns det "ett paket" att upptäcka där innehållet är det som erbjuds relationen.

Till sakens natur handlar det även om att eftersom Gud betyder någon man dyrkar får man lära känna hans vilja för att följa den. I bibelns värld brukar man tala om att "vända om." Det betyder inte att man "dresseras" utan att man får en mersmak av att "det där mår jag bra av" och vill ha mer av.

I verklig mening handlar det om att vända sej till Jesus och säga att man vill tillhöra honom. Då kommer han börja leda dej steg för steg som ett litet älskat barn.

Du kommer själv upptäcka hur det upplevs och du kommer vilja läsa bibeln. Liksom en god förälder finns där även när man gör fel och misslyckas finns Gud där än mer när man gör det. Han är intresserad av både det som lyckas och av det som misslyckas för han har omsorg om hela ditt liv.

Jag som skriver den här sidan har levt med Jesus under 12 år. Under tiden har jag varit nära honom, långtifrån honom, tvivlat, och lärt mej en massa saker om honom, andra och mej själv som jag tror bara kan ske med hans ledning.

Men hur ska han kunna lära oss och vara med oss när han bor i himmelen?

Jo, en sak som en kristen berättade för mej när jag började leva i tron var om Den Helige Ande. Han är en del av Gud och kallas också för "Hjälparen". Innan Jesus lämnade jorden och for tillbaka till himmelen lovade han oss "Men Hjälparen, den helige Ande som Fadern ska sända i mitt namn, han ska lära er allt och påminna er om allt som jag sagt er." (Joh 14:26)

Det finns en viktig sak till att berätta innan vi avrundar för den här gången. När Jesus hade lämnat sina apostlar (budbärare som skulle lära folket vidare vad Jesus lärt dem) då kom folket kom till apostlarna för att fråga dem "Vad gör vi nu då?" Då svarade en av apostlarna som hette Petrus: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då får ni den helige Ande som gåva." (Apg. 2:38)

Att omvända sej är att medvetet ångra det som inte är Guds vilja. Man ber Gud förlåta det man gjort fel och då förlåter han det. När man gjort det får man helt gratis Hjälparen som vill lära vad Jesus lärde. Den där dagen då folket frågat Petrus vad man skulle göra var det tusentals som bekände sina synder på stående fot och sedan drog man ner till jordanfloden och genomförde ett troendedop. Dopet är inget måste men många vill göra det för att befästa sin bekännelse till Gud och till Jesus som sin Frälsare. Ungefär som man offentliggör sitt äktenskap med ett bröllop när man gifter sej.

Vad som är synd och inte får man lära sej succesivt med Gud när man läser bibeln. Från början kan man nog själv känna också vad som är fel för det ligger liksom inbyggt i oss människor också. Om man är osäker på vad som är synd kan man alltid be Gud visa det.

När du börjar få en egen relation med Gud kan du börja leta upp bra bibellärare och en bibeltrogen församling men jag vill uppmuntra dej att ta det efter att du har lagt dej i Guds hand. Om man känner att man behöver hjälp med bön om att få komma i relation med Gud kan man givetvis söka upp en kristen som har Jesus som sin Frälsare så hjälper den dej med bönen.

Nu har jag talat om både Jesus, Den Helige Ande och om Gud. Saken är den att Gud är både Fadern, Sonen (Jesus) och Den Helige Ande. De tre samkör.

Fadern återkommer vi till senare. Anledningen till att jag började med Jesus är att det är genom honom som vi får vattnet jag talade om. Det är han som dog för våra synder och det är även han som är vägen till Fadern: "Jesus sade till honom: "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." (Joh:14:6)

Sist och viktigast: Jesus dog inte för att vi ska bli världsmästare i hans vilja. Han dog för oss för att han älskar oss. Riktigt, go, sann och evig kärlek. Du får den! HAN gjorde det, vi får ta emot det.

Jer 31:3 "Fjärran ifrån uppenbarade sig Herren för mig: ”Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd bli kvar över dig."

Joh 3:16 "Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv."

/Ulrika